Saatiin joulukuusi sisälle. Miksi odottaa jouluaattoon, kun kuusesta voi nauttia nyt jo vähän aiemmin?! Ja pitäähän tuon kuusen sulaakin ennen koristelua. Huomenna koristellaan, tänään sulatellaan.

Maton tein punaisesta Intianpuuvillasta ja koristelin kangasväreillä.

Ensin tehtiin pyöreä. Kotikonstein sen voi tehdä niin, että narunpäähän kynä ja narun keskikohta pysyy paikallaan. Sitten vaan kierretään ympyrä. Ainakin meille tuo kelpasi hyvin, vaikkei ehkä ihan pyöreä tullutkaan. Ei kuitenkaan käytössä huomaa mitään eroa.

Reunat käänsin ja ompelin. Ajattelin ensin, että laitan reunoihin jotain valkoista, mutta ainakin nyt jäi laittamatta.

Sitten piirrettiin kuvia. Molemmat otin netistä ja sitten kuvankäsittelyohjelmalla muokkasin samankokoisiksi. Parantelin vielä vähän kynällä ja viivottimella.

Kuvista tein sabloonat ihan vaan leikkaamalla kontaktimuovista. Ne liimasin sitten kankaaseen kiinni. Oli kova homma saada ne edes suunnilleen yhtä kauas toisistaan ja reunasta. Varsinkin kun nuppineulat ja metrimitta ovat menneet jonnekin piiloon. Tehtiin nimittäin joulusiivous ja taisin siivota ne jonnekin. Mutta mihin?

Tämän jälkeen sitten värjäsin kuvat.

Eilen tein tuon kaiken. Liinan annoin kuivua yön yli tänään silittelin kuvat kiinni. Matto pääsikin jo samantien käyttöön.

Kuusi on siis vielä koristelematta eikä ihan oikealla paikallaankaan. Ja mitä ihmettä nuo läiskät on kuvassa?! Toivottavasti muistan ottaa vielä paremman kuvan matosta, kun ollaan saatu kuusi ja matto omalle paikalleen ja kuusi koristeltua.