Tein tuossa pari viikkoa sitten jo meille piparkakkutalon. Ennenmuinoin leivoin aina joka joulu jonkun tönösen. Sitten kun muutin yksin, se tapa jäi, kunnes nyt taas tein talon. Ja sen verran hauskaa puuhaa se oli, että teen jatkossakin joka vuosi. Sitten voi pitää pienet illanistujaiset, missä se talo syödään!

Tänä vuonna tein muumitalon,sillä löysin syksyllä muotit kirpparilta kahdella eurolla!

Eli talon tein kaavoilla, samoin nuo terassit taloon. Nuuskamuikkusen muotti tuli myös mukana, loput hahmot tein sitten itse taikinasta. Oli kyllä vaikeaa.

Taikinana käytin kaupan valmista taikinaa. Merkkiä en enää muista. Olen lukenyut jostain, että valmiit taikinat ovat parempia talon tekoon, sillä eivät kohoa niin paljon. Niin tai näin, ainakin taikinaa oli helpompi käsitellä, kuin itsetekemää.

Ja kuten kuvasta näkyy, niin muottienkaan kanssa osista ei tullut samankokoisia. kaulin ehkä taikinan, varsinkin alussa, liian ohueksi. Sen lisäksi tein tomusokerivesi-seoksesta liian löysää, vaikka kuinka yritin tehdä siitä kovaa. Koristeluun kovempi olisi ollut parempi ja taas talon saumojen peittelemiseen se pehmeä kävi oikein hyvin.

Tässä itkusilmäisiä hattivatteja. :D

Kaikenkaikkiaan olen tähän taloon oikein tyyytyväinen. Oli tosi kiva tehdä koristella.