Kävin eilen yhden ystäväni kanssa matkalla Tallinnassa. Tarkoitus oli ostaa erilaisia lankoja. Lopulta meillä oli niin kiire, kun jäätiin jumiin kenkäkauppaan, että melkein myöhästyttiin laivasta.

Kerkesin kyllä muutaman kerän lankaakin jossain välissä ostaa. Tarkemmin viisi. Kolme liukuvärjättyä, joissa kahdessa oli 200g lankaa ja yhden, jossa oli enemmän. Ja sitten kaksi sadan gramman kerää yksiväristä lankaa. Kuvaa niistä ei voi nyt laittaa, sillä luulen, ettei kaikki langat jää pelkästään omaan käyttöön.

Se, etten kerennyt juurikaan lankakaupoille ei oikeastaan edes harmittanut minua, sillä uusi matka on tiedossa jo kuukauden päästä. Tällöin matkaseurana on isäni, joka ei kyllä kenkäkauppoihin jää kovin pitkäksi aikaa. Lankakaupoille sitten.

Yritin katsella kovasti kävellessämme, että olisiko jossain lankoja myytävänä. Tai ylipäänsä käsityöliikkeitä. Langat löydin Sadamarketin toisesta kerroksesta ja matkalta vanhaan kaupunkiin, jossa niitä oli pieni laatikollinen myynnissä. Vanhassa kaupungissa löysin kaksi paikkaa, joissa lankoja oli. Molemmat olivat raatihuoneen torin laidalla ja kummassakaan ei liukuvärjättyä lankaa ollut myynnissä. Toisessa oli vain harmaata ja toisessa yksivärisiä. Käsityötarvikekauppoja en keskustasta tällä kertaa löytänyt ollenkaan.

Hahtuvaista oli suuria kiekkoja myynnissä siellä Sadamarketin yläkerrassa.Saatan tuoda ensi kerralla sellaisen.