Viimeksi käydessäni kaupassa mukaan tarttuivat ne pipolangat. Tarkoitus oli tehdä kaksivärinen pipo, joka sitten uuteen takkiini sopii hyvin. Aloin tuota pipoa neulomaan ja päätinkin siinä samalla tehdä siitä yksivärisen. Sitten jos saan joskus tehtyä monivärisen huivin, niin yksivärinen pipo on parempi.

Siinä se nyt on. On muuten vaikeaa kuvata pipoa, kun omassa päässä sen kuvaaminen on melkein mahdotonta (yksin siis..). Rakas kynttilälyhty auttaa, vaikka tekeekin terävän kulman tuohon.

Pipon ohjeen löysin Hetaleita poropeukaloille - kirjasta. Lankana käytin siis seitsemää veljestä, jota tähän meni vähän vajaa kerä. Puikkoina olivat 3,5:n pyöröpuikko ja samankokoiset bambupuikot lopussa. Ohje oli helppo ja piposta tuli tosi kiva. Tällaisen teen kyllä vielä joskus uudelleenkin. Joku ihanan värikäs vaikkapa.

Ensimmäistä kertaa pyöröpuikolla tein. Sen huomasin, että jonkinmoinen kierrosmerkki on ehdoton. Muuten pyöröpuikolla neulominen oli hauskaa ja huoletonta. Ja lopussa uudet tuttavuudet, bambupuikot, olivat ihan parhautta.  Tässä pipossa kokeilin myös erilaisia lisäystekniikoita ja suosikiksi päätyi saman silmukan neulominen kahteen kertaan. Tulee siistiä jälkeä ja on helppo tehdä.