Seitsemän veljeksen Sateenkaari-raitalanka on huudellut lankakorista minulle jo vähän aikaa. Pistin puikoille ja ryhdyin neulomaan polvisukkia. Ongelmana oli se, etten löytänyt kunnon ohjetta mistään. Ohuemmille langoille on kyllä vaikka jos minkälaista ohjetta, muttei seitsemälle veljekselle ja polvareille. (Paitsi, että kun olin neulomassa toista sukkaa, niin rupesihan niitä ohjeita löytymään..)

Eli seiskaveikkaa ja kolmosen bambuja.

Tässäpä vielä ohje. Ihan omaksi muistiksi ja saa tätä muutkin käyttää. Mallia katselin polvisukkien ohjeista ja saapassukkien- myös. Eli ei ihan omasta päästä kuitenkaan.

Luo 56silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle. 2oikein, 2nurin joustinta 8senttiä.
Sitten neulotaan kaikki silmukat oikein, kunnes varren pituus on 16cm.
Aloita kavennukset. El kahden sentin välein kavennukset vuorotellen 1& 4puikoilla ja 2&3 puikoilla. Eli kaksi silmukkaa kierroksella.
Kavennukset tehdään näin kuusi kertaa.
Sen jälkeen kavennukset samalla tavoin sentin välein kaksi kertaa.
Kavennusten jälkeen neulotaan vielä sentin verran sileää.

Tässä vaiheessa joka puikolla pitäisi olla 11silmukkaa ja varren pituus n.28senttiä.

Sitten neulotaan varteen vielä kahdeksan senttiä 2oikein, 2nurin joustinta. Nyt varren pituus on 36senttiä ja kantapään teko voi alkaa.

Näihin sukkiin tein ihan tavalliset vahvistetut kantapäät. Kiilakavennukset tein jokatoisella kierroksella ja kärkeen tein sitten sädekavennuksen.

Tuli juuri sopivat. Ei liian lerput ja tuon nilkan joustimen ansiosta pysyy hyvin paikallaan. Pidän näistä tosi paljon. Lankaa kului jotakin ehkä 130grammaa.

Kyllä kun vertaa niihin ensimmäisiin villasukan tekeleisiin, niin edistystä on sillä suunnalla tapahtunut. Enää ei tarvitse arvailla tulisiko sopivat sukat vai ei, kun osaan sovittaa ja arvioida! Kivaa!