Ensimmäiset ilmastosukat on valmiina. Teen vielä toiset miesten jalkaan sopivat ja sitten neulon jo jotain muuta, kuin sukkia.

Tässä naisen jalkaan sopivat. Ovat suunnilleen kokoa 39, vaikka yritinkin tehdä vähän pienemmät.

Näissä sukissa meni kaikki pieleen, mikä mahdollista oli. Aloitin sukat kärjestä ja toista kerkesin neulomaan jo ensimmäisen raidan loppuun. Sitten totesin, että sukasta tulee liian leveä. Purin ja tein taas. Kantapää meni toisessa sukassa ihan hyvin, mutta toisessa sukassa en enää muistanutkaan kuinka monta silmukkaa olin kaventanut pois. Joo,ei niitä muistiinpanoja kannata tehdä. Kantapään jälkeen unohdin neuloa raidan. Siksi pinkkiä tulikin siihen extraleveä raita. Kiilalavennuksista selvisin juuri ja juuri. Tosin toisessa sukassa olin sitten kaventanut ylimääräiset jo monta kierrosta ennen toista sukkaa pois.

Ja sitten tuo varsi. Voi, kuinka vaikeaa. Näissä sukissa menee koko jalkapöydän matkalla kaksi nurin neulottua raitaa, joka ainakin oikeanpuoleisessa sukassa näkyy kuvassa. Mutta, olin vain ruvennut tekemään niitä heti alussa, enkä ollut yhtään miettinyt, miten ne joustimen kanssa menee. Vasta kun rupesin neulomaan varren joustinta, niin tajusin, etten milään saa molempia raitoja jatkumaan varren joustimessakin nurjana. Kokeilin laskea vaikka miten ja aina toinen jäi oikeaksi silmukaksi. Sitten en enää jaksanut ja tein 1oikein, 1nurin varren. Ei näytä näissä sukissa minun silmään kovin hyville, kun nuo raidat on aika leveät. Ei sovi yhteen.  Lanka sentään riitti. Se nyt vielä olisi ollut, jos sekin olisi loppunut kesken.

Sukat neuloin siis varpaista varteen ja mukailin Ullan ohjetta. Silmukoita oli joka puikolla 11. Kantapään tein vahvistettuna. Sitä en ollutkaan tehnyt ennen varpaista aloitettuihin sukkiin ja täytyy kyllä sanoa, että minun silmään toisinpäin tehtynä se on kauniimpi. Pitänee vihdoinkin opetella se tiimalasikantapää.

Puikot oli bambuiset numeroa 3. Lankana 7veljestä, jämälankakeriä. Ja lankaa kului 100g.

Tässä taas esitys siitä, kuinka intoa on enemmän kuin taitoa. Ja ettei tämä nyt ihan masenteluksi menisi, niin olen kuitenkin tyyytyväinen siihen, että neuloin nämä omasta mielestäni aika nopeasti ja neulontapinta on aikas tasaista. Seuraavissa sukissa pitää vaan vähän miettiä, ennekuin aloittaa.