Muistatteko vielä, kun ostin Novitan tehtaanmyymälästä valkosia Nalleja pussilankoina, enkä tiennyt, mitä niistä tekisin? No, en tiedä vieläkään, mutta enää ne eivät ole valkoisia!

Tässä sairaslomalla kerkesin selailemaan nettiä ihan tarpeeksi ja monta hauskaa ideaa poiminkin talteen. Jossain vaiheessa törmäsin itse värjättyihin lankoihin ja, no, siitä se ajatus sitten lähti. Päätin kokeeksi tilata muutamat CoolAid-juomajauheet ja pistää kattilan tulille. CoolAidiahan ei ihan lähisalesta löydy, joten aikani googlailin ja löysin Muksuaitan. Sieltä tilasin pienellä postimaksulla muutamat pussit juomajauhetta. Toimituskin oli tosi nopea.

Värjäyksessä apuna käytin Ilun pientä Koolausopasta. Tosin punaviinit jätin pois lääkekuurin takia. Ja, noh, en minä niitä värejä oikein suunnitellut.

Ensin Seitsemää veljestä vajaa kerä. Tämä sai värikseen Lemon-limen ja solmun keskelle vyyhtiä. Netistä muuten jostain luin, että Lemon-lime jää haaleaksi. Älkää uskoko. Laitoin tähän kaksi pussia ja yksikin olisi varmasti riittänyt.

Sitten kolme seuraavaa onkin Nallea. Ensimmäinen sai värikseen Grapen ja Ice blue Raspberry Lemonaden. Tästä tuli tosi kiva.

Seuraava sai myös värikseen Grapen ja toinen väri on sitten Orange. Jostain syystä tähän tuo Grape ei mennyt kovin tasaisesti. Tässä nämä värit näyttää vielä ihan kivoille, mutta odottakaas hetki..

Ja kolmas Nalle sai sitten värikseen Orangen ja Lemonaden. Lemonadea käytin kaksi pussia ja silti keltaisesta ei tullut kovin kirkasta. Ja kun ottaa vielä huomioon, että keltaisen osuus vyyhdistä oli (tarkoituksella!) pienempi. Eli Lemonadea en suosittele väriksi tällä kokemuksella.

Ja sitten. Kerin vyyhdit. Totuus paljastui.

Muut näyttää näinkin kivoille, mutta kuka haluaa neuloa oksennuksen värisestä langasta? Siis tuosta toiseksi alimmaisesta? Grape-Orange-yhdistelmästä. En minä ainakaan. Ei sitä kehtaa kenellekään antaakaan. Siitä tuli niin kamalan värinen kerä. Yök. Jos siitä neuloisi ohuella raidalla raitasukat jonkun yksivärisen langan kanssa, joka sointuisi molempiin väreihin? Niin taidankin tehdä.

Muille kerille ei ole mitään suunnitelmia. Tuo alin tosin saattaa päättyä myös miehen äidin lahjaan. Noita kahta ylintä voin sitten vaan ihailla.

Värjääminen CoolAideilla on tosi helppoa ja hauskaa. Sotkuakaan ei tule. Suosittelen kyllä kokeilemaan, jos vaan värjääminen yhtään kiinnostaa. Minun kokeilut ei jää tähän, se on kyllä varmaa. Kuka nyt valkoista lankaa edes tarvitsee?!