Kuka muistaa, että tämä on myös leivontablogi?! En minä ainakaan. Tosin en kyllä ole leiponutkaan yhtään mitään pitkään aikaan. Eilen illalla sitten pitkästä aikaa tein.. tidii, mutakakun!

En enää muista, mistä ohje on. Näitähän on netti ja keittokirjat pullollaan. Tämän helpommaksi ei kuitenkaan enää voi mutakakun leipomista tehdä.

MUTAKAKKU
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
200g margariinia
200g tummaa suklaata (Pandan on parasta tähän!)

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sulata margariini ja suklaa kattilassa. Tässä vaiheessa pitää olla tarkkana, että suklaa sulaa, muttei pala. Teen aina niin, että otan kattilan levyltä, ennenkuin seos on kokonaan sulanut. Loput sulaa hyvin seoksen omassa lämmössä. (tietenkin suklaan voi sulattaa myös vesihauteessa, mutta liikaa työvaiheita minulle)
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseos ja suklaaseos.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (mielellään irtopohja-). Paista 200asteessa 20min.

Sitten syömään vaniljajäätelön ja kirpeän mansikkakastikkeen kera.

Ja koska kakku on mutakakku sen kuuluukin jäädä keskeltä hieman mutaiseksi. Olen tehnyt tällä ohjeella kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla kakusta on tullut hieman liian kypsää.

Hyvää se on silti!