Sanon ihan aluksi, että voi kirjoneule sentään! (Ja voi aloitteleva neuloja, joka luulee itsestään liikoja..)
Eli, yksien sydänlapasten synty.

Tein työkaverille lapaset. Ajatuksena oli tehdä jotkut paksut, ei kuitenkaan huovutetut, ja niin puikoille pääsi 7veljestä lanka. Jota sattui edelleen olemaan valkoista ja marjapuuron väristä kotona. Ja kivat värithän ne on, ei sillä. Ja kun paksut piti tulla, niin tämä tyttö päätti etsiä kivan kirjoneuleohjeen ja tehdä sillä. Ottaen huomioon, että Marjapuuro-lapaset olivat ensimmäinen kirjoneuletyöni ikinä, niin olisi tuon mallin voinut valita vähän paremmin..

Mallina oli kuitenkin Anu Hä.:n suunnittelemat Sydänlapaset. Ja puikkoina bambut kokoa3. Muuten tein ihan mallin mukaan, mutta yhden ison sydänrivistön jätin pois, koska lapasista olisi tullut muuten ihan liian pitkät. Ja kärkikavennukset tein niin, että kavensin jokaisessa kohtaan kaksi yhteen, eikä ylivetokavennuksia. Ja peukaloon en tehnyt kirjoneuletta.

Tässäpä sitten valmiit lapaset. Selkäpuolelta. Etsi kuvasta kaksi samanlaista sydäntä..

Ja kämmenpuolelta.

Periaatteessa olen näihin ihan tyytyväinen. Vähän harmiittaa parit virheet. Ja kun vielä tiedän, että ne oli omaa huolimattomuutta. Ei pitäisi katsoa telkkaria samalla. Lisäksi, vaikka molemmat langat olivat 7veljestä, niin tuo valkoinen oli paljon paksumpaa, kuin toinen. Ärsyttävää! Samanpaksuisista langoista voisi tulla vielä vähän siistimpi jälki.

Nämä lapaset otinkin aika pitkälle opin kannalta. Ensimmäiset kunnon kirjoneuleet. Ensimmäistä kertaa seurasin kaaviota koko lapasen ja tein niitä langan juoksutuksia, vai mitä ne nyt oli? Kun "sidotaan" lanka toiseen pitkien valkoisten osioiden aikana. Kiva oli neuloa näitäkin, vaikka oli tosi pikkutarkkaa työtä ja aikaa meni. Ja virheiltä ei vältytty.