Halusin neuloa jotain värjäämistäni langoista. Luonnollisestikin sukkia. Pohdin pitkään, mikä malli olisi hyvä. Sen piti alkaa kärjestä ja olla suht yksinkertainen, että langan ihanat värit pääsisivät hyvin esille. Ensin aloitin pitsisukkaa. Joo, ilman mitään tarkkaa ohjetta. Ei onnistunut. Sitten ajattelin Kukkasillaan sukkia. Kaunis malli, muttei tähän hetkeen oikea. En jaksanut ajatella niin paljon tässä vaiheessa, että olisi onnistunut. En edes kokeillut, mutta malli on tallessa ja nuo vielä joskus teen.

Noh, päädyin sitten helppoon ohjeeseen, tekemistäni Putkisukista otin mallia. Huomasin muuten, että olen kirjoittanut sinne loppuun, että löysin juuri näiden sukkien ohjeen jostain. En vaan tosiaan muista mistä, eikä minulla ohjetta ollut näitä tehdessä.

Eli, tässäpä ihanat Meri-sukat.

Varpaista aloitettu ja päälle tehty kiertävää joustinta ja varteen myös. Kärki ja kantapää sileää. Tein 2oikein 2nurin ja kolmen kerroksen jälkeen aina joustimen paikka siirtyi. Toimi omasta mielestä oikein hyvin näissä sukissa.

Ja, tadaa! Muistin, että kamerassani saa 10sekunnin aikaviiveen. Kuva sukat jalassa!

Lankaa näihin meni melkolailla tasan 100g. Tein KnitPron puikoilla 2,5 ja lankana käytin Nallea. Neuloin kärjestä aloitettuna, mukaillen Ullan ohjetta. Aloituksessa käytin 8silmukkaa ja lisäysten jälkeen jokaisella puikolla oli 13silmukkaa. Kantapään tein luonnollisesti 26silmukalla ja kavensin 16silmukkaan asti.

Nyt puikoilla on jotain, mihin tulee pitsineuletta.